ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Μια βδομάδα μετά το Καζαβήτι...

21 Ιουλίου 2014
01.jpg 02.jpg 03.jpg  
04.jpg 05.jpg 06.jpg  

Την ημέρα που φεύγαμε από τη Θάσο, πήγα μια βόλτα μόνη μου στο δάσος, σαν ένα είδος αποχαιρετισμού και ευχαριστίας για όσα μας πρόσφερε. Είδα την ονειροπαγίδα με τα χαρτάκια των παιδιών κρεμασμένα πάνω της και σκέφτηκα ότι αυτή δεν πρέπει να μείνει έτσι απλωμένη, την ώρα που δεν θα είμαστε εμείς εκεί.

Πιο πάνω από εκεί πίνανε καφέ μαζί με τη Νίτσα, δύο φίλες που κοιμηθήκανε στο δάσος, μέσα σε μία σκηνή. Ήταν μια όμορφη εικόνα. Να τους κάψετε τους φόβους σας μου είπε η μία από αυτές, που ήταν και μαμά από το σχολείο την περσινή χρονιά. Να τους κάψετε, για να τους ξορκίσετε. Αυτό και κάναμε με τα παιδιά. Με την ίδια ιεροτελεστία που στήσαμε την ονειροπαγίδα με την ίδια τη μαζέψαμε και την κάναμε ένα κουβάρι και στο κέντρο του κουβαριού βάλαμε τους φόβους μας, για να καούν.

Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή χωρίς φόβους και εμείς οι γεννήτορές τους από την πρώτη μέρα της ζωής τους, τους εμφυσούμε φόβους και φοβίες στο όνομα της αγάπης και της λάθος αντίληψης του ρόλου μας. Γιατί αυτό κουβαλάμε από τους δικούς μας γονείς.

Η διδασκαλία του φόβου είναι μια σίγουρη μέθοδος εξάρτησης, που τη χρησιμοποιούν συνειδητά ή ασυνείδητα οι πολιτικοί, οι ρασοφόροι, οι γονείς κ.α Το να μη φοβάσαι έχει ρίσκο,αλλά έχει και απόφαση. Απόφαση να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να τη ζήσεις ως το μεδούλι. Απόφαση να έχεις εκείνο το ανάστημα που θα αναμετριέται με όλους τους δράκους και θα πατάει στέρεα στη γη έχοντας την επίγνωση ότι δεν είσαι απλά βάρος στη γη.

Κάψε τους φόβους σου και δες μέσα στις φλόγες, τους φόβους να φοβούνται περισσότερο από σένα, εσένα. Να σε φοβούνται την ώρα, που εσύ θα αρχίσεις να ζωγραφίζεις την ελευθερία. Την ελευθερία του να είσαι ο εαυτός σου και να τον γιορτάζεις.

Βέτα Γεωργιάδου

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP