ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Όγδοη μέρα στο Καζαβήτι

14 Ιουλίου 2014
08.jpg 07.jpg 06.jpg  
05.jpg 04.jpg 03.jpg  

"Ξέρω ότι θέλεις να νιώθεις ανάλαφρος, να νιώθεις ελεύθερος, έτοιμος να «πετάξεις» με τα φτερά της ψυχής σου για όπου αγαπάς. Για να το πετύχεις γνωρίζεις πολύ καλά απ’ την εμπειρία σου στη «φούσκα» της βιολογίας, ότι όσο πιο ελαφρύς, αεράτος αισθάνεσαι θα ‘χεις και πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Κι ενώ όταν ήσουν παιδί ήξερες ακριβώς τι έπρεπε να κάνεις για να «βγάλεις» φτερά και να πετάξεις: Να φοράς όσο γίνεται λιγότερα ρούχα, να τρέχεις ελεύθερος στη φύση, στη θάλασσα, ξυπόλητος στο χορτάρι… Χωρίς περιττά αξεσουάρ να σε βαραίνουν… Να ακούς τον αέρα ανάμεσα στα φύλλα, τους γλάρους, το πλατσούρισμα και τον ήχο των κυμάτων…"

Πες δυνατά τους φόβους του και μοιράσου τους για να δεις ότι δεν είσαι μόνος. Γράψε τους και κρέμασε τους στο φως του ήλιου να ξεθωριάσουν. Φτιάξε μια ονειροπαγίδα και κοιμήσου ήσυχος με τη βαθιά αίσθηση ότι θα σε προστατεύει από αυτό που φοβάσαι.

Κυνήγησε τα όνειρά σου, όπως κυνηγάς τις νεράιδες μέσα στην κοίτη του ποταμού. Κατάλαβε ότι οι δυσκολίες που συναντάς είναι αυτές,που σε δυναμώνουν για να καταλάβεις αυτό, που είπε ο Άγγελος στο τέλος της διαδρομής: "Λες κυρία, η έκπληξη που έχουν για εμάς οι νεράιδες να είναι τα όσα έχουμε μάθει και περάσει μέχρι να φτάσουμε εδώ; Σαν τον Οδυσσέα, συνεχίζει ο Άγγελος, που σημασία είχε το ταξίδι του και όχι ο προορισμός"

Έχεις δίκιο Άγγελε. Ο δρόμος είναι το ταξίδι!

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP