ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Η ζωή μπροστά μας, μπορεί να γεμίσει με θαύματα.

14 Ιουλίου 2014
05.jpg 04.jpg 03.jpg  

Πώς να πιστέψεις τη ζωή, αν δεν πιστεύεις στα θαύματα; Γι΄αυτή τη πίστη δημιουργούμε τα δικά μας θαύματα, όπως αυτό του να στήνεται μπροστά σου αργά το βράδυ, ένα ολόκληρο σκηνικό από γοργόνες και εσύ να πιστεύεις βαθιά μέσα σου, ότι αυτή η στιγμή έχει αλήθεια ακόμα κι αν το αμφισβητεί η λογική σου.

Να βλέπεις το θαμπό φως μέσα στη σπηλιά στη θάλασσα, να ακούς τον παφλασμό που κάνει το πτερύγιο στη θάλασσα, να τη βλέπεις να κολυμπάει τη νύχτα μπροστά σου και να νιώθεις τη μαγεία της στιγμής. Να σηκώνεσαι και να λες: "κυρία ,κάνουν πολύ θόρυβο οι γοργόνες, γιατί πηγαινοέρχονται και δε σε αφήνουν να κοιμηθείς" και το πρωϊ να ομολογείς πως ήταν το καλύτερο βράδυ της ζωής σου.

"Είναι υπέροχο το μυστικό που μας εμπιστεύθηκε το μαγικό κοχύλι: “Η ζωή που είναι μπροστά μας, μπορεί να γεμίσει με θαύματα”. Μπορεί η κάθε ανεπανάληπτη μέρα που ξημερώνει και γρήγορα χάνεται μέσα στο χρόνο, να παίρνει μια ατελείωτη διάρκεια μέσα μας και γύρω μας, αν δεν σπαταλιέται άκαρδα, αλλά γεμίζει με όσα πράγματα μένουν και μ ε τ ρ ο ύ ν. Αλλιώς, με όποιον διαφορετικό τρόπο κι’ αν μετρηθεί, η ζωή θα καταλήξει πάντα στο να είναι ένα μίζερο και πεπερασμένο διάστημα, στενά οροθετημένο από μονοσήμαντους και άδειους από περιεχόμενο αριθμούς, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν π ο τ έ να κρύψουν ή να διασκεδάσουν τον φόβο ενός αμετάκλητου τέλους"

Δια γυναικός πηγάζει..."
Μερόπης Σπυροπούλου,
Eκδ. των φίλων, 2004

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP