ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Eκδήλωση Τετάρτη 12/9/2012 στο σχολείο μαζί με τον Γιάννη Σωτηράκο.

19 Σεπτεμβρίου 2012
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Το Σχολειό της Φύσης συναντήθηκε με τον Γιάννη  Σωτηράκο, μέσα από την αναζήτηση ανθρώπων που βλέπουν την κατάσταση που διαμορφώνεται, ως μία αλλαγή στον τρόπο ζωής, ως ένα καινούριο μοντέλο ζωής περισσότερο ανταλλακτικό ( ανταλλαγή υπηρεσιών προϊόντων κ.α), λιγότερο καταναλωτικό και με αυξημένη συνεργασία.

 Ο  Γιάννης  Σωτηράκος μίλησε για την Α2Κ, την οργάνωση για τη νέα γενιά, που πρέπει να ξεκινήσει από το «Α», να σκεφτεί και να επανασχεδιάσει από την Αρχή.

Από τον  πολιτισμό της επιβίωσης, που ζήσαμε, από τον πολιτισμό της γνώσης και της πληροφορίας και  από το γραμμικό σύστημα που αναλώνει και καταναλώνει, περνάμε σταδιακά σε μία πραγματικότητα με περισσότερη πνευματικότητα, όπου από την αξία οι  άνθρωποι, θα παράγουν αξία. Γιατί στο υπάρχον σύστημα, όλες οι  αξίες (άνθρωπος, περιβάλλον, πολιτισμός, οικονομίακ.α) μετατράπηκαν σε σκουπίδια.  

Και θα περάσουμε από την ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ («ΤΑΞΗ» χαμηλού επιπέδου) στην  ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ(«ΤΑΞΗ» υψηλού επιπέδου

θα διαμορφωθεί,  η Παιδεία θα έχει σημαντικό ρόλο, στο να παρέχει όχι μόνο εκπαίδευση αλλά κουλτούρα και όχι μόνο γνώσεις αλλά «γνώση».  Δε  θα λειτουργεί σε ρόλο Προκρούστη, αλλά θα σέβεται και θα υποστηρίζει τη διαφορετικότητα του καθενός,  δε θα στέκεται στο τι κάνεις αλλά στο ποιος είσαι, δε θα λειτουργεί στο εγώ αλλά στο εμείς,δε θα διαχωρίζει αλλά θα ενώνει, δε θα μένει στην επιφάνεια αλλά θα προχωράει σε βάθος. Θα προχωρήσουμε λοιπόν από την Παιδεία του Οφέλους -στην Παιδεία του Βάθους (η Ειρηνική επανάσταση), για να θυμηθούμε εδώ  και τον  Πανίκο Παπαδόπουλο (καθηγητή  στην Πολυτεχνική σχολή  του ΑΠΘ), που μιλάει για αυτή την μετάβαση σε σεμινάρια, τα οποία παρακολουθήσαμε σαν Σχολειό της Φύσης. Για να μορφώσουμε τα παιδιά μας και όχι να τα «συ-μορφώσουμε», παρακινώντας τα να γνωρίσουν και να πιστέψουν πρώτα από όλα,  βαθιά στον εαυτό τους. Σε όλες του τις διαστάσεις! Ακόμα και απλά με το να μην τον ξεχάσουν!

Μέσα από βιωματική εμπειρία, με έμπνευση, αυτοπεποίθηση, πνεύμα περιπέτειας. Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και καλλιέργεια των πραγματικων δημιουργών. Δεν θα τους το παρέχουμε εμείς. Ο δικός μας ρόλος είναι να τους παρακινήσουμε ότι μπορούν. Ξεκινώντας από την ανακάλυψη του εαυτού τους.

Και αυτή η φιλοσοφία ξεκινάει από την Ελλάδα, γιατί είμαστε οι «επίσημοι εφευρέτες» ανατρεπτικών ιδεών συστημάτων και δημιουργημάτων! Γιατί έχουμε υπάρξει και εξακολουθούμε να είμαστε στο DNA μας εξερευνητές, θαλασσοπόροι, ανατρεπτικοί, επιβιωτικοί και επιχειρηματικοί. Γιατί εμείς πιστεύουμε σε αξίες πανανθρώπινες και διαχρονικές.

Υ.Γ. Oμιλία του Γιάννη Σωτηράκου μπορείτε να δείτε στο you tube(TEDX Academy)

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP