ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Εικόνες & συναισθήματα
από την έκδρομή στο Νέστο
στις 17 / 18 Νοεμβρίου!

24 Νοεμβρίου 2012
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Μαγικές εικόνες, ωραία συναισθήματα,
ωραίοι άνθρωποι, καταπληκικά παιδιά, ζεστή ομάδα.

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; Τις πηγές Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, το πικ-νικ δίπλα στο ποτάμι  εκεί στο Παρανέστι, το ράφτινγκ που κάναμε μικροί-μεγάλοι, το καταπληκτικό ξενοδοχείο-κάστρο; Και την άλλη μέρα Κυριακή, το τάισμα των ελαφιών δίπλα στο ξενοδοχείο, το δρόμο που περπατήσαμε στη Σταυρούπολη, το σταθμό του τρένου που σε γυρνάει πίσω στα χρόνια, τη διαδρομή με το τρένο δίπλα στο Νέστο που είναι μαγική και θεωρείται από τις ωραιότερες στην Ελλάδα;

Και φθάνουμε στο ονειρεμένο μονοπάτι στους Τοξότες, που το περπατήσαμε μικροί-μεγάλοι (3,8 km), παρατηρώντας την έκρηξη των χρωμάτων του φθινόπωρου. Πορτοκαλί, κίτρινο, καφέ, κόκκινο, πράσινο όλα τα χρώματα εκεί παρόντα, να υπενθυμίζουν το μεγαλείο της φύσης. Και στο τέλος αυτής της διαδρομής το παιγνίδι  πρώτα των μεγάλων και μετά των μικρών σε μια υπενθύμιση αληθινής ζωής. Ζωής που σε συνδέει με τον ανώτερο σου εαυτό, μέσω της χαράς.

Λίγο μετά, το πέτρινο μονοπάτι στην άκρη του βουνού και από κάτω το νερό του ποταμού, ένα θαύμα της φύσης κι ένας δρόμος. Δρόμος στενός και δύσβατος, από εκεί τα παλιά χρόνια πηγαινοέρχονταν Σταυρούπολη-Τοξότες, αλλά και ωραίος, σαν τη ζωή.

Τελευταία έμεινε η Ξάνθη με την παλιά πόλη και τα παραδοσιακά σπίτια και ταβέρνες με το εξαιρετικό φαγητό, που έκανε όλους να μιλάνε με ενθουσιασμό. Μετά το τρέξιμο όλων, να βρουν τις περίφημες καριόκες και τα σιροπιαστά, που ανέβασαν τον πήχυ της  ευδαιμονίας.

Για το κλείσιμο αφήνουμε το σταμάτημα για καφέ στο δρόμο της επιστροφής και το χορό έξω από το λεωφορείο,  που έκανε τους γύρω-γύρω να αναρωτιούνται από ποια Ελλάδα, ήρθαν όλοι αυτοί. Από την Ελλάδα που αντιστέκεται, από την Ελλάδα που εξακολουθεί να ονειρεύεται και που πιστεύει στην αλλαγή. Στην αλλαγή που θα προκύψει από εμάς. Γιατί όπως είπε και ο Γκάντι: «γίνε εσύ η αλλαγή, που θέλεις να δεις».


Αγαπητοί μας συνταξιδιώτες,
σας ευχαριστούμε για το ωραίο ταξίδι!

Με εκτίμηση οι δάσκαλοι
του Σχολειού της Φύσης

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP