ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΜΥΜΩΝΗ»

22 Δεκεμβρίου 2012
02.jpg 01.jpg    

Από το «Παράπονο» του Ελύτη: «.....Αναρωτιέμαι μερικές φορές: είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν;
Μούτρα. Νʼ αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Τη μέρα, την κάθε σου μέρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις.
Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου.
Και να μη βλέπεις πως ακριβώς δίπλα σου συμβαίνουν αληθινές δυστυχίες που η ζωή κλήρωσε σε άλλους ανθρώπους. Σʼ εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Και να μην μαθαίνεις από το μάθημά τους. Και να μη νιώθεις καμία φορά ευλογημένος που μπορείς να χαίρεσαι τρία πράγματα στη ζωή σου, την καλή υγεία, δυο φίλους, μια αγάπη, μια δουλειά, μια δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δημιουργείς, ότι έχει λόγο η ύπαρξή σου.
Να κλαίγεσαι που δεν έχεις πολλά. Που κι αν τα είχες, θα ήθελες περισσότερα. Να πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα και να μην ακούς. Να μαζεύεις λύπες και απελπισίες, να ξυπνάς κάθε μέρα ακόμη πιο βαρύς. Λες και ο χρόνος σου είναι απεριόριστος.
Κάθε μέρα προσπαθώ να μπω στη θέση σου. Κάθε μέρα αποτυγχάνω. Γιατί αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή. Και που η λύπη τους είναι η δύναμή τους. Που κοιτάζουν με μάτια άδολα και αθώα, ακόμα κι αν πέρασε ο χρόνος αδυσώπητος από πάνω τους. Που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα, γιατί δεν μαθαίνονται όλα.
Που στίβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ. Για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν. Και δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σε μια πολύχρωμη μπουγάδα...»
     Να τέτοιοι άνθρωποι είναι οι γονείς της «Αμυμώνης» (σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων κσι Φίλων Ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες). Είναι άνθρωποι, που έχουν καταλάβει τα σημαντικά της ζωής. Και δεν το βάζουν κάτω.  Αγωνίζονται σκληρά, αλλά το κάνουν χωρίς να χάνουν το θάρρος, τη χαρά και το χιούμορ τους. Αυτό είδα τις λίγες φορές, που τους συνάντησα. Και συγκινήθηκα και ενθουσιάστηκα.

 Να, άνθρωποι. Που μας διδάσκουν ότι η ζωή παραμένει ωραία, παρόλη τη σκληρότητα που δείχνει πολλές φορές. ......

Έχουμε λοιπόν τη χαρά να συνευρεθούμε με την Αμυμώνη και να συνεργαστούμε σε μια μέρα Χριστουγεννιάτικη, εκεί στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ, στο ΛΙΜΑΝΙ (Αποθήκη Δ.).

 Έτσι για να χαρούμε όλοι μαζί. Θα είναι τα δικά μας παιδιά και τα δικά τους και όλοι οι φίλοι μας παρέα. Θέλουμε πολύ κόσμο να συμπαρασύρουμε για να ζήσουμε όλοι μαζί, το νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η ΑΓΑΠΗ, η ΑΠΟΔΟΧΗ και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ....

 

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP