ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Εκδήλωση Αμυμώνης

22 Δεκεμβρίου 2012
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΓΟΝΕΙΣ, αγαπημένοι μου ΘΕΤΙΚΙΣΤΕΣ ( έτσι γράφει η Τίνα Λιμπέρη στο kangouro.gr)

Όλες αυτές τις μέρες που ετοιμαζόμασταν για την εκδήλωση για την Αμυμώνη (σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων κσι Φίλων Ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες)  στο Λιμάνι, νιώθαμε μία μεγάλη χαρά. Χαρά για την ανταπόκριση στην ανάγκη. Ανάγκη να βοηθήσουμε αυτούς που χρειάζονται βοήθεια, ανάγκη να νιώσουμε για  άλλη μια φορά ότι η λειτουργία σε ομάδα είναι δύναμη. Δύναμη ενάντια σε ότι μας φοβίζει. Πρέπει να εμπιστευτούμε και πρώτα από όλα τον εαυτό μας.  Να βασιστούμε πάνω του και να πηγαίνουμε όπου μας λέει η διαίσθησή μας. Αυτή ποτέ δεν κάνει λάθος. Απλά δε μάθαμε να την ακούμε, γιατί μάθαμε να θεωρούμε σωστά όσα έρχονται από έξω (κοινωνία-οικογένεια-σχολείο-φίλοι) και όχι όσα κουβαλάμε σαν ύπαρξη. Όλοι έχουμε πάρει τη ζωή μας σα δεδομένο και αυτό είναι λάθος. Μας δίνεται μια γενική πιθανότητα. Μας έχει δοθεί μόνο μια δυνατότητα για ζωή και θα πρέπει να μάθουμε να την πραγματοποιούμε.

 Μπορούμε να εμπιστευτούμε, μπορούμε να απολαύσουμε, μπορούμε να τραγουδήσουμε, μπορούμε να χαρούμε. Και αυτό κάναμε το Σάββατο στο Λιμάνι. Μαζί μας θα είναι και τα παιδιά της Αμυμώνης, για να συνευρεθούμε σε μια κατάθεση ψυχής. Και αυτό νιώθω ότι γίνεται αυτές τις μέρες στο σχολείο με την προετοιμασία, τις προσφορές και τις χορηγίες. Βγαίνει μια δυναμική ομάδας, που δε σταματάει σε αυτό. Είναι η αίσθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να αξιοποιήσουμε δυνάμεις που ούτε τις είχαμε φανταστεί. Γιαυτό θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε πρώτα, προς όλους εμάς, εδώ μέσα στο σχολείο.

Είμαστε εδώ όχι μόνο για να βιώσουν αγωγή και εκπαίδευση τα παιδιά σας, αλλά και για να σας ακούσουμε στο όποιο πρόβλημα ή προβληματισμό έχετε. Είμαστε ανοικτοί να μοιραστούμε πράγματα και να βρούμε λύσεις. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την «παληκαρια ενηλικίωσης» και να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας. Για να μη μπορεί κανένας να την τσαλαπατάει και να την ευτελίζει. Και όπως λέμε πάντα: αυτό να το διδάξουμε στα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας και είναι πολλοί.  Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που μπήκαν στη διαδικασία να κοινοποιήσουν την εκδήλωση και να την υποστηρίξουν με την παρουσία τους. Ξέραμε εξαρχής ότι είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά  εμπιστευτήκαμε τη διάθεση που δείξατε. Και δεν μας διαψεύσατε. Ήσασταν όλοι εκεί. Δώσαμε ένα δυναμικό παρών και  βιώσαμε την άισθηση ότι ανήκουμε κάπου. Ότι ακουμπάμε κάπου, ότι έχουμε ένα σημείο αναφοράς πέρα από την οικογένειά μας. Και αυτό μας δίνει ασφάλεια, γιατί η ομάδα είναι ασφάλεια. Τώρα για την Αμυμώνη, αλλά όταν χρειαστεί και για μας. Πρέπει να καταλάβουμε  όλοι ό,τι το καθετί, που συμβαίνει στα σχολεία των παιδιών σας, σας αφορά άμεσα, γιατί είναι κομμάτι και μάλιστα σημαντικό της εκπ/σης.

 Σαν κοινωνία μάθαμε να αφήνουμε τους άλλους να δρουν και εμείς μένοντας απ΄έξω να τους βλέπουμε να επιτυγχάνουν ή να αποτυγχάνουν, στερώντας έτσι από τον εαυτό μας, τη χαρά του ρίσκου και της επιτυχίας.  Σε αυτή την εκδήλωση όλοι είχαν ρόλο, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, είτε στήνοντας πάγκους ζαχαροπλαστικής ή εικαστικών, είτε ψήνοντας σουβλάκια και όλοι οι υπόλοιποι σε ρόλο συμμετοχικό στη  δημιουργία κλίματος χαράς. Μαζί μας και η "Αμυμώνη" ένα δυναμικό παρών με τους γονείς και τα παιδιά, που είχαν πολύ χαρά με τις μουσικές και τον κόσμο.
Ήταν  εξαιρετικές οι παραστάσεις « η Μυλωνού» με το Μικρό Βορρά και «το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το Μισοφέγγαρο» με την ParaMana, το  Κρουστόφωνο με το Παιχνιδοθέαμα, οι ΣΕΦ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, το εργαστήριο από το Ολυμπιακό Μουσείο και όλα τα υπόλοιπα  εργαστήρια από γονείς του Σχολειού μας. Ήταν μια αληθινά Χριστουγεννιάτικη Ημέρα.

 

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP