ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Γιόγκα στο Σχολειό της Φύσης
(28 Φεβρουαρίου 2013)

Εκδρομή στο Σέλι

26 Φεβρουαρίου 2013
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
οι εντυπώσεις από το καταφύγιο στο Σέλι, όπου πήγαμε μόνο γονείς και δάσκαλοι το Σαββατοκύριακο 9/10 Φεβρουαρίου , είναι από  αυτές που σε συνοδεύουν και τις φυλάς στο ντουλαπάκι με τα αγαπημένα και αυτά που σε κρατούν στα δύσκολα. Πραγματικά είναι από αυτές τις εμπειρίες, που σε πάνε μπροστά και σε δυναμώνουν,γιατί συνοδεύονται από πολλή  χαρά, αγάπη, αλληλεγγύη και αποδοχή.  Ο καθένας νιώθει ελεύθερος να είναι ο εαυτός του και  είναι άνετος να βγάλει τις ταμπέλες από πάνω του (του σοβαρού, του άκαμπτου, του δύσκολου κ.α) , γιατί γύρω του έχει πλεχτεί ένα δίχτυ ασφαλείας, που τον προστατεύει. Και είναι η αποδοχή του καθενός από εμάς, ως μέλη μιας ομάδας, που έχουμε έναν κοινό στόχο. Να βελτιωθούμε ως άνθρωποι, γιατί μεγαλώνουμε  νέους ανθρώπους, που θα πρέπει να πορευτούν στη ζωή τους με μεγαλύτερη ασφάλεια, με λιγότερο φόβο, με πολύ αγάπη, με ικανότητες αποδοχής και επίλυσης προβλημάτων, με περισσότερη ευελιξία και προσαρμοστικότητα (ας όψεται το εικοσάκλινο και πολλά άλλα) και να βιώσουν ουσία.
Και αυτή η ομάδα είναι ανοικτή και έτοιμη να δεχτεί τον καθένα που θέλει να μπει και αυτό είναι κάτι που το επεσήμανε και ο Φιλλιπάκης, που ήταν καταπληκτικός, που έχει μεγάλη εμπειρία από εμψυχώσεις ενηλίκων και λέει ότι είναι από τις πιο έτοιμες ομάδες, από αυτές που ενεργοποιούνται αμέσως.
Οι καινούριοι γονείς χάρηκαν και ενσωματώθηκαν αμέσως και αυτό που ανέφεραν στο τέλος, είναι ότι ήταν μια καταπληκτική εμπειρία ζωής, που δεν θα ήθελαν να χάσουν από δω και στο εξής.
Και αυτό είναι μήνυμα προς όλους, που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν (π.χ.οικονομικά ,γιατί παρόλο που το κόστος ήταν μικρό, αλλά για κάποιους και αυτό είναι απαγορευτικό και το ξέρουμε) και δεν ακολούθησαν, γιατί δεν το σκέφτηκαν σωστά ή δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία ή γιατί θα ένιωθαν άβολα με  το παιχνίδι ή με τόσα άτομα στο δωμάτιο κ.α.
Όλη αυτή η κατάσταση έχει πολλά επίπεδα και δεν στοχεύει μόνο στην ψυχαγωγία.  Είναι πολλά άλλα που δημιουργούνται, όπως το να βρούμε την παιδικότητά μας, να νιώσουμε και πάλι ενθουσιασμό, που τόσο λείπει από την εποχή μας (εκεί ξεχάστηκε και η κρίση και όπως ομολόγησαν και κάποιοι γονείς έκαναν πολλές ώρες να σκεφτούν τα παιδιά τους ), να νιώσουμε ότι είμαστε μέλη κοινότητας, και στο τέλος -τέλος  προκύπτουν και  επαγγελματικές ευκαιρίες και συνεργασίες. Εγώ προσωπικά νιώθω μεγάλη ασφάλεια με την ομάδα αυτή και ξέρω και νιώθω ότι με έχουν στο νου τους, όπως και εγώ στα πλαίσια των όσων  λέμε και κάνουμε .
Από την άλλη μεριά και τα παιδιά πέρασαν πολύ ωραία στο σχολείο. Και γιαυτό θέλουν να το ξανακάνουν. ΄
Εύχομαι όλη αυτή η χαρά να γίνει η δημιουργός αιτία για  μια άλλη ματιά στη ζωή.   Σας ευχαριστώ πολύ για ό,τι ζήσαμε και θα ζήσουμε.
                                                                                                                                                           Με αγάπη Βέτα Γεωργιάδου
 
Ακολουθεί η ανάρτηση ενός γονέα του Πανταζή Φέτση με πολλές φωτογραφίες και σχόλια.
 
 
 
 
 
 
http://kapaworld.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2512.html
 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP