ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Εκπαίδευση και την ικανότητα της μάθησης

09 Απριλίου 2013

Αγαπητοί γονείς

Σας περιμένουμε την Παρασκευή  12/4/2013  στο σχολειό μας, για να μιλήσουμε για την «εκπαίδευση και την ικανότητα της μάθησης». Την εισήγηση θα  κάνει ο  Λεωνίδας  Μαλιόκας, που έχει δημιουργήσει  τη σχολή του «είναι», ο οποίος είναι εξαιρετικός ομιλητής και παρά το νεαρό της ηλικάς του, έχει κατανοήσει πολύ βαθιά νοήματα.

Αυτό που επισημαίνουμε πάντα, είναι το πόσο σημαντική είναι η παιδική ηλικία για την εξέλιξη του ανθρώπου. Η φύση δεν προίκισε το παιδί από τη γέννησή του με όλες τις μορφές συμπεριφοράς, που του είναι απαραίτητες για τη ζωή και το  ότι είναι υποχρεωμένο να μάθει να ζει και να συμπεριφέρεται, είναι τεράστιο πλεονέκτημα.

Η παιδική ηλικία αποτελεί σπουδαιότατο όρο για την ανάπτυξη του ανθρώπου, γιατί σε αυτό το διάστημα αφομοιώνει και συσσωρεύει όλη την εμπειρία της ανθρώπινης ύπαρξης. Και από το πώς πέρασε την παιδική του ηλικία, από το ποιος κρατούσε το χέρι του, από το τι αποτυπώθηκε στο μυαλό και στην καρδιά του, εξαρτάται σε μεγάλο και αποφασιστικό βαθμό το τι άνθρωπος θα γίνει το σημερινό παιδάκι.

Από όλα όσα έχει ανάγκη το παιδί εκείνο που παραμελείται συχνότερα, είναι αυτό που προσδιορίζει την ανθρώπινη φύση και είναι οι πνευματικές ανάγκες. Η ηθική και πνευματική ασιτία είναι το ίδιο μοιραίες για τον άνθρωπο, όπως και η ασιτία του σώματος.

Για όλα αυτά λοιπόν θα μιλήσουμε την Παρασκευή. Και σας θέλουμε εκεί για να προσθέσουμε κάτι σε αυτά που ήδη ξέρουμε ή κι αν τα ξέρουμε να τα κατανοήσουμε βαθύτερα, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμμιά δικαιολογία για άγνοια. Γονιός δε γεννιέσαι. Γίνεσαι. Και το σχολείο καλείται να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία, καθώς βαθιά μας πεποίθηση είναι πως εσείς οι γονείς ως σημαντικοί φορείς αγωγής των παιδιών, έχετε τον πρώτο ρόλο στην εκπ/ση τους.

Σχολειό τη φύσης- Παρασκευή 12/4 και ώρα 6μ.μ.

                           Με εκτίμηση Βέτα Γεωργιάδου

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP