ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

"Κανένας άνθρωπος
δεν είναι νησί"...

05 Ιουλίου 2013
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
"ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ"


"Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί..."
...λέει η Λήδα Καράμπελα στο TEDx Thess, όπου μίλησε για το πλεονέκτημα της ευτυχίας. Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη συνεύρεσης, συμπόρευσης και μοιράσματος και στην καινούρια εποχή, που ανοίγεται μπροστά μας, οι σχέσεις είναι το νέο νόμισμα.

Είναι δυνατόν εμείς να είμαστε χαρούμενοι, όταν όλα γύρω μας είναι τόσο δύσκολα; Είναι και αυτό το αποδεικνύουν οι τριάντα και πλέον γονείς του σχολείου μας, που έχουν δημιουργήσει μια θεατρική ομάδα (πολύ μεγάλος θίασος) και συνεχίζουν με πολύ μεγάλη όρεξη για δεύτερη χρονιά, να ανεβάζουν παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία και για φιλανθρωπικό σκοπό (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Ε.Ε.Π.Α.Α).

Αυτοί οι γονείς έχουν ανακαλύψει τον τρόπο να είναι χαρούμενοι, να είναι δημιουργικοί, να είναι ελεύθεροι να εκφραστούν μέσα από το μοίρασμα και τη συνεργασία, μέσα από την αγάπη και την αποδοχή, μέσα από τον εθελοντισμό και την προσφορά, μέσα από την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα, μέσα από την ειλικρίνεια και την ταπεινότητα.

Έχουν αφήσει δουλειές και το κάνουν για δεύτερη χρονιά και αφιέρωσαν ατελείωτες μέρες και νύχτες για να γράψουν τα κείμενα, για να βρουν μουσικές, για να μάθουν τους ρόλους(μαζεμένοι σε σπίτια ομάδες-ομάδες, αλλά και όλοι μαζί στο σχολείο, όπου τους έχουμε δώσει τα κλειδιά), για να φτιάξουν τα σκηνικά(καταπληκτικά ομολογουμένως), για να ράψουν τα κοστούμια (αντάξια τουΕθνικού θεάτρου). Συνεργάστηκαν γιαγιάδες που επιστρατεύτηκαν για να ράψουν, γονείς επαγγελματίες που έφτιαξαν τις ψηφιακές εκτυπώσεις και τις κατασκευές των σκηνικών. Και βέβαια βρέθηκαν γονείς επιχειρηματίες που έγιναν χορηγοί της παράστασης, έτσι ώστε να μαζευτούν περισσότερα χρήματα για τα παιδιά με αυτισμό (στο σχολειό μας υπάρχει μια υπέροχη πραγματικά οικογένεια που βιώνει αυτή την κατάσταση).

Αυτή η ιστορία της θεατρικής ομάδας, τα έχει όλα και κυρίως είναι αληθινή ζωή. Γιατί αληθινή ζωή είναι να κάνεις κάτι που αγαπάς και να το κάνεις με όλο σου το είναι, έτσι ώστε να μην υπάρχει διαμάχη ανάμεσα σε αυτό που κάνεις και σε αυτό που νομίζεις ότι έπρεπε να κάνεις. Η ζωή τότε είναι μια εντελώς ενιαία διαδικασία, στην οποία υπάρχει τρομερή χαρά. Και αυτό έτσι το διδάσκουμε στα παιδιά μας.

Τα παιδιά δεν ικανοποιούνται ποτέ και με τίποτα, γιατί εμείς οι μεγάλοι έχουμε φτιάξει έναν κόσμο, όπου κυριαρχεί το γκρίζο και το μίζερο. Είμαστε γονείς και δάσκαλοι και δεν βλέπουμε την τραγωδία που ξετυλίγεται μπροστά μας με θύματα τα παιδιά μας και πρωταγωνιστές εμάς, γιατί εμείς είμαστε μουδιασμένοι, ανασφαλείς, βαριεστημένοι, εσωτερικά νεκροί.

Όλες οι επιλογές είναι μπροστά μας ανοιχτές ξεκάθαρες και εμείς διαλέγουμε αν θα συμμετέχουμε στη ζωή ή αν θα γίνουμε παρατηρητές των γεγονότων, απλά θεατές. Και αυτό σημαίνει σηκώνομαι από τον καναπέ και συμμετέχω είτε ως μέλος ομάδας (σημαντικό), είτε παίρνω το παιδί μου και το πάω να δει (εξίσου σημαντικό) τι σημαίνει δημιουργία και τι σημαίνει ανήκω κάπου και αυτό να το κάνουμε με συνειδητότητα, γνωρίζοντας ότι δίνουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να βιώσουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στη ζωή τους.

Για τη ζωή μας και το παιδί μας εμείς επιλέγουμε και κανένας δε μπορεί να πει ότι δε γνώριζε. Απλά επέλεξε να μη γνωρίζει.

Το λέμε με πολύ μεγάλη συνείδηση και με την εμπειρία των τριάντα χρόνων στην εκπαίδευση, καθώς για εμάς είναι πραγματικά μεγάλη η ανάγκη και διακαής ο πόθος, τα παιδιά μας να εκπαιδευτούν έτσι ώστε στη ζωή τους να είναι πρωταγωνιστές και η ζωή τους να έχει νόημα και ουσία.

Θέατρο ΚΑΠΠΑ Περαίας Κυριακή 2/6/2013 και ώρα 11π.μ. Να είστε όλοι εκεί. Το να επιλέγουμε κάθε φορά το σημαντικό, είναι αυτό που μας διαφοροποιεί από τους άλλους και προδιαγράφει μια όμορφη και συνειδητή πορεία στη ζωή για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς.

 

Μεγάλη εκτίμηση και αγάπη
Βέτα Γεωργιάδου

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP