ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Στην θεραπεία
ο κύκλος
είναι η δύναμη!

05 Ιουλίου 2013
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Από την ανάρτηση της δικής μας Κατερίνας:


"Στην θεραπεία ο κύκλος είναι η δύναμη. Είναι η εσωτερικότητα και η αίσθηση της ασφάλειας.
Όχι τυχαία. Η ζωή μας η ίδια κάνει κύκλους αέναους, σταθερούς, ασταμάτητους. Έρχεται η ώρα που ξέρεις πως ένας κύκλος πρέπει να διευρυνθεί  ή να κλείσει για να ανοίξει ένας άλλος...Δεν γίνεται αλλιώς.Έτσι ορίζει η ύπαρξη μας.

Από τη μαγική εκείνη στιγμή  της γονιμοποίησης, όταν ένας μικρό σπερματοζωάριο σπάει τον κύκλο του ωαρίου, κι αρχίζουν μαζί να δημιουργούν κύτταρα σε μικρούς κύκλους και πάλι, που αυξάνονται κι αυξάνονται πάντα ενωμένα μέχρι να δημιουργήσουν αυτό που θα γίνει ένας μικρός άνθρωπος!

Η ζωή είναι χωρισμένη σε κύκλους. Βγαίνεις από τον κύκλο χάνεσαι. Πρέπει να ξαναμπείς σε κύκλο για να νιώσεις κομμάτι ενός συνόλου. Για να μπορέσεις να υπάρξεις.

Ο κύκλος ζωής μπορεί να είναι ασφάλεια...μπορεί και παγίδα. Μπορεί και αλυσίδα που σε σφίγγει λίγο λίγο και μια μέρα ξυπνάς και νιώθεις να πνίγεσαι χωρίς να ξέρεις το γιατί....Γιατί ήρθε η ώρα να σπάσεις τον κύκλο....για να πλάσεις τον επόμενο.

Τι μαγικό ταξίδι η ανθρώπινη ζωή. Τι μαγικό ταξίδι η ίδια η ζωή, η φύση, η ύπαρξη μας σε τούτη τη γη....Ένας μαγικός κύκλος ζωής.

Σκέψεις σκόρπιες που φούσκωσαν στο μυαλό μου μετά το κλείσιμο της παράστασης που παρακολουθήσαμε την Κυριακή. "Κύκλος Ζωής".

Μια παράσταση που δημιούργησαν οι γονείς του Σχολείου της φύσης. Το θέατρο κατάμεστο. Δεν υπήρχε θέση, παρά μόνο στο πάτωμα. Πιτσιρίκια, γονείς, παππούδες, φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι...όλοι εκεί!

Πρώτα ανέβηκαν στη σκηνή τα πιτσιρίκια για να ευχηθούν στους γονείς τους καλή επιτυχία κι ύστερα έσβησαν τα φώτα κι άρχισε να παίζει η μουσική. Ζωντανή μουσική από μια ορχήστρα γονιών.

Κι  όλα κύλησαν σαν σε όνειρο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.Τα σκηνικά, τα κοστούμια, οι διάλογοι, η μουσική, τα τραγούδια, τα οπτικά εφέ. Η κάθε ιδέα μας άφησε ξέπνοους, με τη σκέψη πώς μπορούν άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες να το κάνουν όλο αυτό;

Άνοιξε μπροστά μας ένας κύκλος ζωής μιας μικρής ηρωίδας  κι από την δική της  αναζήτηση προέκυψαν  κύκλοι που έκλειναν κι άνοιγαν...μέχρι που στο τέλος, οι κύκλοι ενώνονται και  σβήνουν σιγά σιγά για να δημιουργηθεί μια νέα διάσταση...Ξέρω φαντάζει παράξενο, μα η αλήθεια είναι πως πρόκειται για πολλά  γνωστά παραμύθια που ενώθηκαν με μαεστρία για να προκύψει ένας ήρωας παραμυθιού...αιώνιος!

Η ίδια η Κοκκινοσκουφίτσα."

 

περισσότερα στο:

http://kapaworld.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html
http://kapaworld.blogspot.gr/

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP