ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Eτοιμάσαμε με τα παιδιά
τους λαχανόκηπους
για το χειμώνα

03 Οκτωβρίου 2013
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη και ετοιμάσαμε με τα παιδιά  τους λαχανόκηπους για το χειμώνα. Κάθε φορά η εικόνα από τον φρεσκοσκαμμένο κήπο, φέρνει μνήμες από  εικόνες που είχαν  τα παλιά αναγνωστικά του Δημοτικού. Αφού  λοιπόν σκάψαμε το χώμα, είπαν τα παιδιά τις ιδέες τους για το τι μπορούμε να φυτέψουμε αυτή την εποχή και μετά έκαναν με το δικό τους τρόπο (ζωγραφική ή γραφή) την καταγραφή σε χαρτί. Για να βρούμε απαντήσεις σε ότι σκέφτηκαν, πρότειναν να πάμε στο φυτώριο που είναι κοντά στο σχολείο.

Για το πως θα πάμε επιλέξαμε τον ποδαρόδρομο (2,5 χιλιόμετρα), καθώς πρέπει να ξαναθυμηθούμε τον τρόπο ζωής που έχει  μέσα την κίνηση και τη δράση. Έχουμε ξεχάσει να περπατάμε, κουραζόμαστε εύκολα και κυρίως δεν εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας στον τρόπο ζωής που είναι συμβατός με τη φύση τους.  καλό θα ήταν να ξαναθυμηθούμε, όπως λέει και ο Γιάννης Ξανθούλης:

«...Να ξαναβρούμε τη γεύση του «μπατιρόσπορου», των ελαχιστοποιημένων αναγκών, να ανακαλύψουμε εκ νέου τον ποδαρόδρομο... Να βρούμε πάλι τη σημασία του χώματος καταργώντας το καυσαέριο του επάρατου τρέχοντος πολιτισμού… Μη φοβάστε... Η πατρίδα μας είναι ευλογημένη έστω κι αν δεν παράγει λαμαρίνες αυτοκινήτων ή καλής ποιότητας νάρκες και όπλα για τους τριτοκοσμικούς… Θυμηθείτε την ευλογία του ελαιόλαδου, της κορινθιακής σταφίδας, του χαλβά Φαρσάλων, των εσπεριδοειδών, της σαρδέλας και των λατρεμένων ραδικιών. Λάδι, χόρτα, ελίτσες, λίγο τυρί και ψωμί ζεστό, να φρεσκάρουμε στο μνημονικό μας  το παλιό αναγνωστικό του Δημοτικού...»

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP