ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Γίνε ΕΣΥ η αλλαγή
που θέλεις να δεις
στον κόσμο!

05 Φεβρουαρίου 2014
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Το Σχολειό της Φύσης και οι Παρανουέ βρέθηκαν στη Νάουσα, στον Άγιο Νικόλαο και στα Λουτρά Πόζαρ, για ένα διήμερο παιχνιδιού και ψυχαγωγίας (αγωγή ψυχής). Η εκδρομή έγινε μόνο για γονείς, καθώς τα παιδιά διανυκτέρευσαν στο σχολείο, σε μια φιλοσοφία πως και οι μεγάλοι θέλουν χώρο και χρόνο για να παίξουν και για να θυμηθούν το παιδί που ήταν κάποτε.

Όλοι μας έχουμε ανάγκη να το νιώθουμε αυτό, γιατί μένοντας πάντα παιδιά με τον ενθουσιασμό που έχει το παιδί και όχι παιδιαρίζοντας, μπορούμε και εμείς να ξανα-ανακαλύψουμε τον κόσμο. Θυμηθείτε τη σκηνή από το έργο του Καζαντζάκη "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά", όπου βγαίνει ο Ζορμπάς από το καλύβι στην παραλία, όπου μένανε και αναφωνεί σαστισμένος:

"-Τι΄ναι τούτο αφεντικό! Μα την πίστη μου, βλέπω για πρώτη φορά τον κόσμο. Τι θάμα είναι αφεντικό, εκείνο το μπλάβο που κουνιέται εκεί πέρα; Πως το λένε: Θάλασσα; Θάλασσα; Και τούτο που φοράει την πράσινη ποδιά με τα λουλούδια: Γης; Ποιος μερακλής τα΄καμε; Ορκίζουμε αφεντικό πρώτη φορά τα βλέπω.
Τα μάτια του είχαν βουρκώσει.
-Ε! Ζορμπά, του φώναξα, ξεμωράθηκες;
-Μη γελάς! Μα δε βλέπεις; Εδώ μας κάνουν μάγια, αφεντικό!
Τινάχτηκε όξω, άρχισε να χορεύει, κυλίστηκε στη χλόη, σαν ανοιξιάτικο πουλάρι...."

Ε! Αυτό είναι! Να ξυπνάς και να βλέπεις την κάθε μέρα σα μια καινούρια ζωή που έχει αρχή μέση και τέλος με την προσμονή της επόμενης. Ε! αυτό θα πει ζωή και αυτή τη χαρά, τη μεγάλη χαρά την έχουν τα παιδιά (πριν τα φέρουμε στα μέτρα μας) και όλοι εμείς την έχουμε στο θαμμένο παιδί που κουβαλάμε και που έχουμε βαθιά υποχρέωση να το θυμηθούμε, για να αξιωθούμε τον τίτλο του γονέα και του προγόνου που ανατρέφει το παιδί με όλα τα εφόδια, για να ζήσει μια πραγματικά καλή ζωή.Και τι καλύτερο από τη χαρά και τον ενθουσιασμό.

Και δε μιλούμε για ανθρώπους που πραγματικά έχουν φτάσει στην απελπισία και όλα αυτά ίσως φαντάζουν κοροϊδία και εξωπραγματικά (που ακόμα και για αυτούς, προσωπικά πιστεύω ότι αυτά είναι τα υλικά για να ξαναχτίσεις ζωή, εννοώντας μια καλή καθημερινότητα, γιατί από αυτά θα πάρεις κουράγιο για να αλλάξεις, ό,τι δεν πήγε καλά και να ανακαλύψεις καινούρια δεδομένα), αλλά για πολλούς άλλους από εμάς, που για τα δεδομένα της κρίσης είμαστε καλά, αλλά που με τη διασπορά του φόβου ζούμε σαν να τα έχουμε χάσει όλα. Ας αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που πραγματικά σήμερα, στην προσωπική μας ζωή, δεν μας αφήνει να χαμογελάσουμε και να νιώσουμε καλά.

Και αν μας χαλάει αυτό που γίνεται γύρω μας και φυσικά δε γίνεται να μην το λαμβάνουμε υπόψη μας (αλίμονο), να ξέρουμε ότι μόνο με τον ενθουσιασμό και τη γνώση αυτού που είπε και ο Γκάντι μπορούμε να συνεισφέρουμε. Και αυτή η γνώση και για μένα βεβαιότητα, είναι το: "Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο."

Μιλάμε πολύ εύκολα για όλα αυτά, γιατί εμείς έχουμε τη χαρά και για μένα ευλογία να ζούμε όλη μέρα με παιδιά. Και αυτά όλη μέρα μας υπενθυμίζουν την αλήθεια. Λοιπόν ας ξαναθυμηθούμε όλοι αυτή τη χαρά και ας νιώσουμε αυτή την ευλογία μέσα από ένα σίγουρο δρόμο: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να μοιραστεί μαζί μας τη χαρά!

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP