ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Αν όχι εδώ που;
Αν όχι εμείς ποιοι;
Αν όχι τώρα πότε;

21 Φεβρουαρίου 2014
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Έχοντας αυτό στο νου μας, σχεδιάσαμε την εκδήλωση στο Κλειστό γήπεδο του Τριαδίου στη Θέρμη, με θέμα το "Μπορώ - Έχω επλογή", η οποία πέτυχε το στόχο, που ήταν να μοιραστούμε την εμπειρία του "όλοι μαζί μπορούμε" να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη ξεκινώντας από τον εαυτό μας. Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις προτρέπει ο Γκάντι και αυτό υλοποιούμε εμείς. Για να διαδώσουμε σε όσους μπορούμε το ότι μην περιμένεις να αλλάξει η ζωή σου ενώ εσύ δεν κάνεις τίποτε γι' αυτό. Και μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι για σένα.

Ήταν μια εκπληκτική βραδιά με τον Καλογεράκη να βομβαρδίζει μία ώρα με μηνύματα, που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες του ανθρώπου που στο χέρι του είναι να γίνουν ικανότητες. Η ζωή δεν σε ανταμείβει γι΄αυτό που μπορείς να κάνεις, αλλά γι' αυτό που κάνεις. 100 δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα περιμένουν (ή όχι) εντολή σου να δράσουν και να πραγματοποιήσουν μεγάλα επιτεύγματα. Τι του λες; τι εντολή του δίνεις; τι σκέπτεσαι; Είτε πιστεύεις ό,τι μπορείς να κάνεις κάτι στη ζωή σου, είτε ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο.! Και συνεχίζει: "Η ζωή δεν είναι εύκολη ή δύσκολη. η ζωή είναι απαιτητική. Αλλά αν εσύ έχεις απαιτήσεις από τον εαυτό σου η ζωή είναι εύκολη! Στη ζωή σας μόνο ο καφές σας λέει να είναι μέτριος. Τίποτε άλλο! Ζήστε τη ζωή σας σα να μην υπάρχουν μεσάνυχτα! Ποιος το 'πε; Η Σταχτοπούτα!"

Απίθανος ομιλητής και γνώστης του τι σημαίνει ανάπτυξη ανθρώπων και πως μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Τη σκυτάλη πήρε ο Τηλέμαχος Καλμπουρτζής, εμψυχωτής-ψυχαγωγός που ενεργοποίησε τον κόσμο και τον σήκωσε από την καρέκλα με παιχνίδια και μουσική για να το συνεχίσσουν αυτό οι paranaue με τα τύμπανα, οι οποίοι απογείωσαν με την ενέργεια τους τον κόσμο. 'Oσοι παρεβρέθησαν και το έζησαν κατάλαβαν τι ήταν αυτό που λέγαμε εξαρχής ότι μέσα από τη χαρά και τον ενθουσιασμό οι άνθρωποι φτάνουν πιο γρήγορα στο στόχο.

Η εκδήλωση έκλεισε μαγικά με την Κατερίνα Χλωροκώστα, που ξεκίνησε δίνοντας στον κόσμο χαρτάκια για να γράψουν όλα όσα δεν μπορούν και να καταλήξουν σε άλλα χαρτάκια σε όσα μπορούν. Απίστευτα πράγματα, γοητευτικά που έπεισαν ακόμα και τους πιο δύσπιστους ότι όταν βάζουμε ένα στόχο και δουλεύουμε πάνω σε αυτόν και βάζουμε ενέργεια και δεν τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία το αποτελέσμα πάντα μας δικαιώνει. Και αν δεν συμβεί, είναι για να μάθουμε κάτι από αυτό.

Ευχαριστούμε όλους όσους το πίστεψαν και όλους όσους ήταν εκεί και μεταφέρουν τώρα το μήνυμα σε άλλους. Αυτό ήταν μόνο η αρχή."Γιατί εμάς δε μας αρέσει το σκοτάδι. Και αντί να κλαίμε τη μοίρα μας ανάβουμε ένα κερί" (κινέζικη παροιμία). Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτε για το χθες. Μπορούμε όμως να επηρεάσουμε το αύριο με τη συμπεριφορά μας. Γιατί το αύριο δεν ήρθε ακόμα.


περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP