ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Οι γονείς του Σχολειού της Φύσης τολμούν!

26 Μαρτίου 2014
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Τολμούν να αλλάξουν! Τολμούν να βγουν έξω από την "ασφάλεια" του σπιτιού τους και να εκτεθούν, να δουλέψουν σε πράγματα πρωτόγνωρα γιαυτούς, σε καταστάσεις που τους ωθούν να δουν λίγο πιο βαθιά τον εαυτό τους. Και υλοποιούν το "ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΟΣ".

Και μαζί τους, από δίπλα τα παιδιά. Να παρακολουθούν τη διαδικασία εξέλιξης των γονιών τους. Να δρουν και αυτά σε μικρές κοινότητες και να βιώνουν την ομάδα. Το σχολειό της Φύσης υποκλίνεται στον αγώνα τους, να αφιερώνουν ώρες πολλές για την προετοιμασία της παράστασης, που σημαίνει σκηνικά, κοστούμια, διαφήμιση, χορηγίες (έχουν γίνει εξπέρ σε αυτό) και να δηλώνουν το παρών στις πρόβες μαζί με τα παιδιά, που γίνονται στο σχολείο, Σάββατα ή Κυριακές, την ώρα που το Σαββατοκύριακο όλων θεωρείται ιερό και αφιερωμένο μόνο στην οικογένεια και στους φίλους. Και όλα αυτά να καταλήγουν στον εθελοντισμό καθώς πάντα αφιερώνουν (υλικά και ηθικά αγαθά) σε κάποιον σύλλογο με παιδιά.

Τελικά όμως αυτή η ομάδα (35 άτομα ηθοποιοί και συνεργάτες) οδεύει προς την αυτοβελτίωση,καθώς δεν είναι μόνο το θέατρο που κάνουν, συμμετέχουν και σε άλλες ομάδες (drama-therapy, art-therapy, σχολές γονέων κ.α)

Και αν δούμε τα υλικά της ευτυχίας κατά την Επικούρεια φιλοσοφία, θα δούμε ότι περιέχει τρία πράγματα: τους φίλους σε καθημερινή βάση (και για πρακτικά ζητήματα αλληλοβοήθειας, αλλά και για ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων), αυτάρκεια με την έννοια της μείωσης των επιθυμιών και αναγκών και το κοίταγμα της ζωής με περίσκεψη, λίγο πιο βαθιά για να βρούμε τις ρίζες αυτών που μας αρρωσταίνουν που συμπεριλαμβάνει και μια ζωή πιο φυσική, πιο κοντά στην υγιεινή διαβίωση και πιο κοντά στη φύση.


Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP