ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Ευτυχία είναι η αγάπη!

15 Απριλίου 2014
01.jpg      

Αγαπητοί γονείς μπαίνουμε στη μεγάλη Εβδομάδα και στην προετοιμασία για την Ανάσταση και σε όσα συμβολίζει για τον καθένα η γιορτή αυτή. Μιλώντας στα παιδιά για το τι σημαίνουν όλα αυτά και τι τελικά είπε ο Χριστός, τα παιδιά εστίασαν στην αγάπη. Και στην ερώτηση πως είναι δυνατόν να αγαπάς τον εχθρό σου και γιατί να τον αγαπάς, ήρθε η απάντηση από τον Αλέξανδρο (προνήπιο), μα για να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Και ξέρουμε, επειδή κάνουμε πολλές τέτοιου είδους συζητήσεις με τα παιδιά και επειδή με δασκάλους, παιδιά, γονείς, κοινωνία γύρω μας διαμορφώνουμε καταστάσεις, όπου βιώνουν την αγάπη, ξέρουμε λοιπόν ό,τι όταν λένε κάτι τα παιδιά μας σε σχέση με αυτά,δεν παπαγαλίζουν.

Είναι σωτήριο να καταλάβουμε μέρες που είναι, ό,τι το μυστικό της ευτυχίας και της ζωής με νόημα, είναι η αγάπη. Αλλά εμείς αυτό το πρωταρχικό συναίσθημα ζωής, το περιορίζουμε στα στενά όρια της οικογένειά μας, άντε και σε κανα-δυο φίλους. Και το μικραίνουμε και το μιζεριάζουμε, μικραίνοντας και μιζεριάζοντας τη ζωή, τη ζωή μας. Αν συνειδητοποιήσουμε πως την ευτυχία, που όλοι αναζητάμε, θα τη βρούμε όταν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να σταματήσει να βλέπει εχθρούς συνεχώς γύρω του και να παίρνει συνεχώς θέσεις άμυνας ή επίθεσης και να αφεθεί στο πιο γνώριμο από τη μήτρα ακόμα, συναίσθημα που είναι η αγάπη, τότε θα ανακαλύψουμε αυτό που είπε ο Αλέξανδρος: "ότι με την αγάπη μόνο καλυτερεύει ο κόσμος, γιατί με αυτή καλυτερεύουν ακόμα και οι κακοί, οι οποίοι από έλλειψη αγάπης στην παιδική τους ηλικία, έγιναν έτσι.

Μια από τις πιο μακροχρόνιες μελέτες της ανθρώπινης ανάπτυξης ξεκίνησε το 1938 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η έρευνα παρακολούθησε 268 φοιτητές του Χάρβαρντ για 75 χρόνια, μετρώντας ένα μεγάλο φάσμα ψυχολογικών, ανθρωπολογικών χαρακτηριστικών, μαζί με στοιχεία της προσωπικότητας – από το IQ μέχρι τις συνήθειες στο αλκοόλ, τις οικογενειακές σχέσεις – σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί ποιοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν περισσότερο στην ευτυχία του ανθρώπου...

Μεταξύ των άλλων ανακάλυψαν ότι "πάνω από ένα ορισμένο επίπεδο, η νοημοσύνη δεν έχει σημασία». Όμως κατέληξαν ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας, ο οποίος επηρεάζει πολλές πτυχές της ζωής, είναι η ισχυρή συσχέτιση και η θέρμη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και αυτό έχει επίπτωση ακόμα και στην υγεία και στην ευτυχία στα γηρατειά. Ένας από τους ερευνητές, με δικά του λόγια, ανέλυσε τα αποτελέσματα ως εξής «τα 75 χρόνια έρευνας και τα 20 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν κατέληξαν σε ένα απλό συμπέρασμα: Ευτυχία είναι η αγάπη. Τέλος».

Με εκτίμηση Βέτα

 

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP