ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Προσωπικά υποκλίνομαι!

06 Ιουνίου 2014
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Συζητώντας με τα μεγάλα παιδιά στο δάσος, για το όνειρο που έχει η Ηρώ (3η Δημοτικού), να υπάρχει παράδεισος μετά το θάνατο, καταλήξαμε ότι τον παράδεισο τον φτιάχνεις, τον δημιουργείς εδώ, σαν την άνοιξη. Είναι αυτό που λέει και ο Καζαντζάκης:" έχεις τα χρώματα, έχεις τα πινέλα, ζωγραφίζεις τον παράδεισο και μπαίνεις μέσα" Αυτή η σκέψη μου ήρθε τώρα εδώ, στο σχολείο, βλέποντας τους γονείς να ετοιμάζονται για την παράσταση και νιώθοντας την αγωνία τους, πριν από το τέλος.

Πραγματικά θαυμάζω αυτήν την ομάδα, που κάνει την υπέρβαση και ξεπερνάει τον εαυτό της και την καθημερινότητα της και τραβάει μπροστά χωρίς μιζέριες, γι αυτό που ζούμε όλοι, γύρω- τριγύρω και βλέποντας πάντα μπροστά το στόχο. Που είναι να γίνουμε καλύτεροι προσφέροντας στους άλλους, παίζοντας για τους άλλους, ανιδιοτελώς, γιατί μέσα από το δικό μας παιδί, γίνονται παιδιά μας όλα τα παιδιά του κόσμου. Θαυμάζω την προσφορά τους, τη συνεργασία τους, τη στήριξη ο ένας στον άλλον. Δρούν για να αντιμετωπίσουν το φόβο. Η αδράνεια είναι ένα ναρκωτικό που σε βυθίζει ολοένα στο πρόβλημα.

Και όπως λέει και η εναλλακτική δράση:"Ένας από τους 9 τρόπους ενδυνάμωσης, για να αντέξεις τα δύσκολα είναι:Βρες έναν σκοπό! Εάν είσαι βουτηγμένος στα προβλήματα, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσεις σκοπό. Μπορείς να γίνεις κάλλιστα εθελοντής σε κάποια οργάνωση και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Δεν χρειάζονται χρήματα για να το κάνεις αυτό και επιπλέον η προσφορά θα σε κάνει να αισθανθείς πολύ καλύτερα ανεβάζοντας τη διάθεσή σου. Κάν'το τώρα και η ανταπόδοση θα είναι άμεση."

Η ιστορία που μου αρέσει, αναφέρει έναν που ανέβαινε ένα βουνό για να συναντήσει το Θεό. Στο δρόμο του συνάντησε ανθρώπους, που του ζήτησαν βοήθεια, αλλά αυτός τους προσπέρασε, λέγοντας ότι δεν έχει χρόνο, γιατί πρέπει να προλάβει να φτάσει στο Θεό. Όταν τελικά έφτασε, επάνω, είδε το Θεό να φεύγει. Στην απορία του:" που πάτε;εγώ ανέβηκα εδώ πάνω για να σας συναντήσω", ο Θεός απάντησε: "Πηγαίνω να βοηθήσω αυτούς, που εσύ παράτησες στο δρόμο."
Αυτό είναι μόνο έτσι: Μην περιμένετε καλοσύνη, αν πρώτα εσείς δεν την προσφέρετε. Κι αν δεν το σκέφτεστε για εσάς, σκεφτείτε το για τα παιδιά σας.

Εμπρός λοιπόν αγαπημένοι μου γονείς, της θεατρικής ομάδας. Είστε στην τελική ευθεία και αυτό που σας αξίζει, γιατί το επιδιώξατε και του βάλατε πολύ ενέργεια, είναι η επιτυχία. Και η επιτυχία δε μετριέται μόνο στα εισιτήρια, που πωλούνται συνέχεια. Η επιτυχία μετριέται στις καρδιές όλων μας.

Προσωπικά υποκλίνομαι!
Με αγάπη Βέτα.

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP