ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Χτίζοντας με τη λάσπη το σπιτάκι των παραμυθιών.

29 Ιουνίου 2014
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Η διαδρομή… Την Πέμπτη οι κατασκηνωτές έφτασαν! Το τραπέζι ετοιμάστηκε με χορτοφαγική διάθεση. Ωραίο πράγμα να βλέπεις νέα παιδιά να ψάχνονται, για τρόπο ζωής που να έχει νόημα και να τους εκφράζει. Η Βέρντα ήρθε από την Κων/πολη. Εξαιρετικά αισιόδοξη εικόνα για όλους. Και το φεγγάρι στα καλύτερα του... Εκπληκτικές εμπειρίες ζωής. Την Παρασκευή όλοι εκεί, εθελοντές και παιδιά με την καθοδήγηση του Κοντομάνου δούλεψαν με κέφι όλη μέρα… Μεγάλη χαρά και πολύ αλήθεια! Μικροί -μεγάλοι δουλεύουν με χαρά για κάτι που έχει νόημα. Νόημα ζωής. Αυτό είναι κοινότητα, όλοι μαζί για ένα σκοπό! Τριήμερο χαράς και προσμονής ξεκινάει.

Το σπιτάκι προχωράει και εμείς όλοι μαζί γονείς, παιδιά, εθελοντές μια ομάδα δενόμαστε γύρω από ένα στόχο. Με τη χαρά πάντα οδηγό. Το Σάββατο τα αποτελέσματα φανερά σε ότι έχει να κάνει με την κατασκευή, αλλά για τα ψυχικά η αποτίμηση δεν έχει γίνει ακόμη. Χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσεις το μέγεθος αυτής της εμπειρίας, κυρίως για τα παιδιά, που βλέπουν μια κοινότητα να δουλεύει συλλογικά. Όσοι δεν καταλαβαίνουν, ότι αυτό είναι το νόημα για την κρίση, αλλά κυρίως το νόημα της ζωής θα συνεχίσουν σε μια καθημερινότητα, που όλα είναι μαύρα και όλο φταίνε οι άλλοι. Όλα στη ζωή είναι ξεκάθαρα κι αν δεν τα βλέπουμε δε φταίει η ζωή. Τα παιδιά μας θα επαναλάβουν το βίωμα τους κι αν αυτό είναι φτωχό σε εμπειρίες και συναισθήματα δεν έχουν και πολλές επιλογές μετά ή θα είναι δύσκολες οι επιλογές. Ας ανοιχτούμε στη ζωή και αυτή θα μας ανταμείψει.

Λουκουμάδες από τη μαμά της κ. Καλλιόπης, περέκ από το συνεταιρισμό γυναικών Αγ. Αντωνίου σεμινάρια από τον Παύλο Γεωργιάδη, εθνοβοτανολόγο και υπεύθυνο της ομάδας slow food στην Ελλάδα, που μας μίλησε για την τίμια τροφή, που έχει να κάνει με την ηθική διαχείριση του περιβάλλοντος και τη σύνδεση του καταναλωτή με τον παραγωγό.

Η μέρα συνεχίστηκε με το ματς της Εθνικής στο Μουντιάλ, όπου στο διάλειμμα του αγώνα μίλησε ο Γιώργος Γριτζάς, για το παράδειγμα του bios coop, ενός συνεταιριστικού κοινωνικού super market που λειτουργεί στη θεσ/νικη και τελείωσε με μια μαγική βραδιά μουσικής. Γιώργος Καζαντζής και Κώστας Πρατσινάκης με το φεγγάρι ολόγιομο να ξεπροβάλλει. συνέχισε η ορχήστρα των γονιών του σχολείου με την αποκάλυψη του Λευτέρη Μπούρα που εκτός από πιάνο μας τραγούδησε και ενθουσιαστήκαμε και τελείωσε με τους επίσης γονείς στο σχολείο, τον Άκη Αρχοντή στο βιολί και τη Μαργαρίτα Πείκου στην κιθάρα και τραγούδι. Σε αυτή τη βραδιά των αποκαλύψεων μέχρι και η κ Τάνια μας τραγούδησε. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπειρία!

Την Κυριακή ανάμικτα συναισθήματα στο τέλος του εργαστηρίου. Λύπη για κάτι που τελειώνει, χαρά για κάτι που δημιουργήθηκε! Οι εθελοντές βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο έργο τους το οποίο βέβαια δεν έχει τελειώσει, οπότε ανανεώθηκε το ραντεβού συνάντησης για το Σεπτέμβριο. Το τελευταίο χορτοφαγικό γεύμα και το μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων!


Περισσότερες φωτογραφίες
από το εργαστήρι φυσικής δόμησης
θα βρείτε στην σελίδα μας στο facebook.

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP