ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Οι σκέψεις που οδήγησαν στο Καζαβίτι

30 Ιουνίου 2014
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

"Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξη σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. Κάθε σου πράξη αντιχτυπάει σε χιλιάδες μοίρες. Όπως περπατάς, ανοίγεις, δημιουργείς την κοίτη όπου θα μπει και θα όδέψει ο ποταμός των απόγονων. Όταν φοβάσαι, ο φόβος διακλαδώνεται σε αναρίθμητες γενεές και εξευτελίζεις αναρίθμητες ψυχές μπροστά και πίσω σου. Όταν υψώνεσαι σε μια γενναία πράξη, η ράτσα σου αλάκερη υψώνεται και αντρειεύει.”
Ασκητική / Ν. Καζαντζάκης

Γιαυτό σε ταξιδεύουμε... Για να σκαρφαλώσεις στα δέντρα και να δεις ότι τα καταφέρνεις. Για να περπατάς ξυπόλητος στη φύση και να νιώθεις την ενέργεια από τη μάνα γη. Για να φωνάξεις το "μπορώ" με όλη σου τη δύναμη και ο ήχος της φωνής σου να φτάσει στο απέναντι βουνό. Για να δυναμώσει το σώμα σου και μέσα από αυτό να δυναμώσει η ψυχή σου.

Για να ανέβεις και να κατέβεις την πλαγιά και να διαπιστώσεις ότι μπορείς να το κάνεις, χωρίς να κουράζεσαι στο πρώτο λεπτό, όπως το έκαναν χιλιάδες άνθρωποι πριν από σένα. Για να πιεις νερό από την πηγή και να μη σου πει κανένας ότι θα αρρωστήσεις.

Για να εθιστείς στην ομορφιά της φύσης και να γευτείς τη χαρά της απλότητας. Για να ασκηθούν οι αισθήσεις σου σε εικόνες, ήχους και μυρωδιές, που έχουν αλήθεια και αυθεντικότητα και όλα αυτά να τα αναζητάς στη ζωή σου.

Για να καθήσεις στο τραπέζι με άλλους και να νιώσεις την ευτυχία, του να μοιράζεσαι το φαγητό σου.Να κοιμάσαι αγκαλιά με κάποιον και αυτός να μην είναι ο αδελφός σου, αλλά να τον νιώθεις αδελφό.

Για να φωνάξεις όταν γυρίσεις ότι μπορείς και μόνος σου. Για να ανακαλύψεις ότι αυτό που έζησες είχε γεύση ελευθερίας.

Νιώθουμε την ευθύνη για σένα. Γιατί "κάθε μας πράξη αντιχτυπάει σε χιλιάδες μοίρες. Όπως περπατάμε, ανοίγουμε, δημιουργούμε την κοίτη όπου θα μπει και θα οδέψει ο ποταμός των απόγονων..."

Μια μέρα και φύγαμε...

Φωτογραφίες από το περσινό καλοκαίρι στο Καζαβίτι!

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP