ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Τέταρτη και πέμπτη μέρα στο Καζαβήτι

14 Ιουλίου 2014
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Τι να πρωτογράψει κανείς, γι΄αυτές τις εμπειρίες μικρών και μεγάλων στο Καζαβήτι. Για την ομαδικότητα, τη συνεργασία,τη χαρά, την ανακάλυψη, τη δουλειά με τον εαυτό; Η θάλασσα είναι μια σίγουρη επιλογή για τα παιδιά. Μέρα παρά μέρα μας προσφέρει παιχνίδι και ευχαρίστηση. Κάτι που μας αρέσει πολύ να κάνουμε εκεί, είναι να τρώμε καρπούζι με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Έτσι έχει άλλη νοστιμιά. Ο μάγειράς μας κ. Αράμ συνεχίζει να μας προσφέρει γευστικές απολαύσεις και η ομάδα υπηρεσίας κάθε μέρα και διαφορετική σερβίρει με υποδειγματικό τρόπο.

Η σπηλιά τω νεραϊδών ντύθηκε και μέσα τα παιδιά έβαλαν μούρα και μπισκότα. Στις νεράιδες προστέθηκαν και οι γοργόνες και τα παιδιά σε κύκλο πάντα ,καταθέτουν ιδέες για το πως θα συνδέσουν τις αφηγήσεις. Το βράδυ της 3ης μέρας σουβλάκια και πάρτυ με χορό, που κατέληξε σε κινηματογράφο.

Την άλλη μέρα μπουγάτσα για πρωϊνό και δραστηριότητα που περιελάμβανε τη δημιουργία ημερολογίου, όπου καταγράφονται οι εμπειρίες της κατασκήνωσης. Είναι ένας τρόπος καταγραφής και αξιολόγησης των εμπειριών.

Η έκπληξη ήρθε μετά με την πορεία στο δάσος, όπου οι νεράιδες είχαν γράψει μηνύματα και είχαν στήσει παγίδες. Και εκεί βλέπεις τη χαρά και την αγωνία για την ανακάλυψη στα πρόσωπα των παιδιών και τρελαίνεσαι. Τα βλέπεις να τρέχουν μέσα στα μονοπάτια προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τις πληροφορίες και απορείς. Σκαρφαλώνουν, κρέμονται από τα κλαδιά και τα λάστιχα, ανεβαίνουν, κατεβαίνουν και δε φοβούνται τίποτε. Λες και όλο αυτό είναι προστατευτικό προς αυτά και τα συντονίζει στο να τα καταφέρνουν όλα μα όλα. Μικρά και μεγάλα.

Και στο τέλος ο κύκλος εκεί, στον παλιό νερόμυλο όπου όλοι κλείνουμε τα μάτια και καλούμε τις νεράιδες μας, στις οποίες δώσαμε ονόματα. Βγάζουμε τους φόβους μας και λέμε τα όνειρά μας.
Η Αχτιδένια από το κάθε "Νεράιδα και δουλειά" της Λότης Πέτροβιτς, έκλεισε την εμπειρία. Ξεκινάμε τώρα την ιστορία της διανυκτέρευσης στην παραλία των μεταλλείων στα Λιμενάρια, όπου θα μείνουμε μέχρι τη Δευτέρα.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP