ΣΧΟΛΙΚΟ
ΕΤΟΣ:
2015-2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ

Πρώτη μέρα διανυκτέρευσης στα Μεταλλεία!

14 Ιουλίου 2014
06.jpg 05.jpg 04.jpg  
03.jpg 02.jpg 01.jpg  

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου οι κατασκηνωτές του Σχολειού της Φύσης έφτασαν στην παραλία των Μεταλλείων. Μια νέα περιπέτεια ξεκινάει αφού στόχος μας είναι να συναντήσουμε την παραμυθένια γοργόνα. Το παιχνίδι στην άμμο ξεκίνησε.Κάτω απ'τα αστέρια και υπό το φως των κεριών διαβάστηκαν παραμύθια και ακούστηκαν υπέροχα τραγούδια. Η Μαργαρίτα με την κιθάρα της μας ταξίδεψε. Στην παρέα προστέθηκε και ένας βιολιστής συμπληρώνοντας και αυτός με τη σειρά του αυτό το υπέροχο μουσικό ταξίδι. Οι μικροί κατασκηνωτές χώθηκαν μέσα στα sleeping bags τους παρατηρώντας τα χιλιάδες αστέρια και μια ημισέληνο να μας χαμογελά.

Tο πρωί της Κυριακής μας ξύπνησε στις 7.30π.μ. μια φωνή, που διαλαλούσε λουκουμάδες. Ήταν κ. Ελένη, η λουκουματζού (μητέρα της Παναγιώτας), που εμφανίστηκε με ένα τεράστιο ταψί λουκουμάδες, κάνοντάς μας έτσι μια πολύ γλυκιά έκπληξη! Έστησε τον πάγκο της με απίστευτη χαρά, τη χαρά που σου δίνουν τα παιδιά και η προσφορά και περίμενε ένα - ένα παιδί για να του προσφέρει τη λιχουδιά, με την προϋπόθεση να ακούσει μια ωραία λέξη από το καθένα.

Στη συνέχεια εξερευνήσαμε τις ερειπωμένες εγκαταστάσεις των παλιών μεταλλίων και αναζητήσαμε τον Κήπο των Αισθήσεων. Είναι ένα μνημείο που το δημιούργησαν μαθητές από τα Σχολεία του Δάσους στη Γερμανία, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, Γιοχάνες Ματίεσσεν. Αναφέρεται στις πέντε αισθήσεις του ανθρώπου και υπενθυμίζει, αυτό που ξεχάσαμε.

Να ακούμε. Να ακούμε με ενσυναίσθηση το συνάνθρωπο μας,τη φύση, τη μουσική κ.α. Να βλέπουμε. Να βλέπουμε πραγματικά και να βγάζουμε συμπέρασμα από αυτό που κοιτάμε και όχι να καταναλώνουμε εικόνες. Να γευόμαστε τα αγαθά της Γης και να είμαστε ευγνώμονες για τη γενναιοδωρία της φύσης. Να ανακαλύψουμε ξανά τις μυρωδιές και να τις συνδέσουμε με πρόσωπα, καταστάσεις, με τη φύση. Να αποκτήσουμε αυτή την αίσθηση του τυφλού. Που ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από το άγγιγμα. Άγγιγμα αντικειμένων αλλά και ψυχής. Αυτό που σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις γύρω σου ένα πλέγμα ασφαλείας από ανθρώπους και φύση.

Κατά την ανάβαση μας για τον κήπο θαυμάσαμε τη θέα από ψηλά και με κλειστά μάτια ακούσαμε τους ήχους της φύσης. Το μεσημέρι και αφού μας "έζωσε' για τα καλά η πείνα, κατεβήκαμε και εκεί στη σκιά της μεγάλης σπηλιάς σερβιριστήκαμε την πεντανόστιμη μακαρονάδα, που ετοίμασε ο κ. Αράμ. Το απόγευμα χαρήκαμε την άμμο και τη θάλασσα παίζοντας δάσκαλοι και μαθητές παραδοσιακά παιχνίδια και ετοιμαστήκαμε για τη δεύτερη διανυκτέρευσή μας...

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP