"Η φύση είναι η πηγή της σκέψης του παιδιού
και είναι σημαντικό να περάσει το παιδί
από αυτό το σχολείο της παιδικής νόησης"

Στο «Σχολείο της Φύσης» κυρίαρχη ιδέα είναι η ενεργητική συμμετοχή του παιδιού στην οικοδόμηση της γνώσης, η οποία πετυχαίνεται μέσα από τη σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά με το περιβάλλον. Μέσα στη φύση γεννιέται η πιο καθαρή και ζωντανή σκέψη, μέσα σε αυτή το παιδί σκέφτεται παραστατικά, βιώνει τη χαρά και την απόλαυση που προσφέρει η κατάκτηση της γνώσης.

Στόχος μας είναι η συναισθηματική, κοινωνική, ηθική και βιοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, η ανάπτυξη της κριτικής του σκέψης και η καλλιέργεια της δημιουργικότητας μέσα από ένα συνεργατικό μοντέλο οργάνωσης και ένα φιλικό, ευέλικτο και πλούσιο σε ερεθίσματα μαθησιακό περιβάλλον.

Το οργανωμένο δημιουργικό παιχνίδι, η εξερεύνηση, η μουσική, η κίνηση, το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά, η χρήση των νέων τεχνολογιών, η ενασχόληση με τα φυτά και τα ζώα είναι οι τεχνικές και τα μέσα που εξασφαλίζουν την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του ως μαθητή και ως ολοκληρωμένου ατόμου στον κοινωνικό του περίγυρο.

Οι συνεργάτες μας εκπαιδευτικοί (νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι), πλαισιωμένοι από μια ομάδα ικανών παιδαγωγών με πολυετή πείρα στο χώρο της προσχολικής αγωγής, επιμορφώνονται συνεχώς. Σκοπός του σχολείου μας είναι, να λειτουργήσει ως μια κοινότητα μάθησης για μικρούς και μεγάλους. Στα προγράμματα συμμετέχουν και οι γονείς οι οποίοι θεωρούνται σημαντικοί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 
 

sitemap

2o χλμ Τριλόφου - Επανωμής
Τ.Θ. 1827, 57500 Επανωμή
Τ.: 23920 64370
F.: 23920 64909
Κ.: 6973 744967
sxoleiotisfysis@gmail.com

Join us on

 

 
© 2012 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | design by: VISSARION | developed by: VP